עדכון יום שישי י"ב שבט 14.1. בשעה 15:00

נכון לשעה זו ישנם באפרת 648 תושבים מאומתים לנגיף הקורונה המחולקים ב - 460 בתי אב.
2/3 מהמאומתים הם מעל גיל 18 ובכללם 59 מאומתים מעל גיל 60.
כיתות בתי ספר וגני ילדים רבים מתבקשים פעם אחר פעם להיכנס לבידוד ולבצע בדיקות.
נאמני הקורונה, מתנדבים ועובדי המועצה עושים מאמצים כדי לפתוח מתחמי בדיקות אנטיגן מוסדי ופנימי כדי לנסות ולהקל על ההורים ולהצליח לשמר למידה.

במהלך השבת אמורות להתקבל תוצאות רבות מאד של בדיקות קורונה שביצעו התושבים ביומיים האחרונים.
בהוראת מזכיר המועצה הדתית הרב איתן וייס לאחר התייעצות עם המרא דאתרא בדימוס הרב ריסקין - אנו מבקשים מכלל התושבים שביצעו בדיקות ( באפרת או מחוצה לה) ושלא קיבלו תשובות עד לכניסת השבת - להשאיר טלפונים ניידים פתוחים - כדי שנאמני הקורונה של המועצה יוכלו לעדכן טלפונית מאומתים במהלך השבת. (תתבצע שיחה טלפונית ובאין מענה תישלח הודעה)
בשל כמות המאומתים הגבוהה לא יגיעו סיירי הביטחון פיזית לבתי המאומתים שלא יענו טלפונית אלא למאומתים שמעל גיל 70.
כמו כן אישר הרב וייס להשאיר את אפליקציית קופת החולים פתוחה לטובת בדיקת התשובות.
הן במענה הטלפוני והן בבדיקת האפליקצייה הורה הרב וייס בכפוף כאמור לאישורו של הרב ריסקין - המרא דאתרא בדימוס - לבצע את הפעולות "בשינוי" - שלא בדרך הרגילה.

תחבורה ציבורית: בשל מחסור הולך ועולה בנהגים כתוצאה מתחלואה ובידודים, יתכנו במהלך שבוע הבא שיבושים בתחבורה הציבורית באזורנו.

מזכירים כי בכל קופות החולים ניתן לבצע חיסוני קורונה – כולל חיסון רביעי.

אנא המשיכו להקפיד על עטית מסכות, הישמרו מהתקהלות בבתי הכנסת ובאירועים חברתיים, השתדלו להימנע משהייה במקומות המוניים ושימו לב לתסמינים.

שבת שלום ובשורות טובות