עדכון יום חמישי כ״ב בשבט 4.2 בשעה16:30

נכון לשעה זו ישנם באפרת 84 תושבים מאומתים לנגיף הקורונה

היום התווספו 14 מאומתים חדשים.

צוות התחקור של המועצה תיחקר את כולם מגעים פרטיים עודכנו.

כיתת חינוך מיוחד מעשה חיל הוכנסה לבידוד מניעתי עד לקבלת תשובה מתלמיד עם תסמינים שהוריו מאומתים.

מבדיקה שאנו עורכים לגבי מקורות ההדבקה עולה שההדבקות החדשות בשבועיים האחרונים מקורם מחוץ לאפרת:

מקומות עבודה וצעירים רבים שנדבקו בצבא, במכינות, מדרשות וישיבות נדבקים אלו מבצעים את הליך הבידוד בבית המשפחה ולעיתים ומדביקים את המשפחות.

בהתאם להחלטת משרד הבריאות החל מהבוקר החלו קופות החולים לחסן את כלל האוכלוסייה מגיל 16 ומעלה.

קופות החולים באפרת משקיעות מאמץ הירואי על מנת לחסן את כל מי שמעוניין בהקדם האפשרי ואנו מודים להם על כך.

לשמחתינו תושבי אפרת מתחסנים ואנו נמצאים כרגע על קרוב ל50% מחוסנים מכלל האוכלוסיה הכללית וכ70% מכלל האוכלוסיה הרשאית להתחסן:מעל גיל 16)

בהתאם אנו רואים את גיל המאומתים יורד בהדרגה.

חולים שחלו בקורונה והחלימו ותושבים שאינם יכולים להתחסן עקב מגבלה רפואית – לא יתחסנו.

בשלב זה הממשלה עדיין דנה על מועד סיום הסגר שאמור היה להסתיים מחר יום שישי בשעה 7:00.

אנו עוקבים אחר ההחלטות ובהתאם נעדכן אתכם לגביי משמעויות למוסדות החינוך ושאר השירותים ועדיין אנו קוראים לכם להקפיד ולהשמע להוראות ממ"ש.

אנו מבינים כמה זה מורכב וקשה ובמיוחד אחריי 4 שבועות של הסגר, אך זה תלוי בכל אחת/ד מאיתנו ורק ביחד, במאמץ משותף נוכל לנצח את נגיף הקורונה.

נשוב ונעדכן,

צוות מידע לציבור.