עדכון יום רביעי י"ד בשבט 27.1 בשעה 17:00

נכון לשעה זו ישנם 99 תושבים (72 בתי אב) מאומתים לנגיף הקורונה באפרת , 9 מתוכם התווספו החל מהבוקר.

מסגרות החינוך המיוחד פועלות גם בימים אלו ונכון להיום 4 כיתות חינוך מיוחד נמצאות בבידוד .

מגעים פרטיים תוחקרו ועודכנו.

איתן קרואני בן 9 משכונת הזית שיחק בימים ג,ד,ה,ו בתאריכים 19.1 – 22.1 כדורגל בפארק הכבשים בזית.

הורים לילדים ששיחקו כדורגל עם איתן במועדים אלה מתבקשים לפנות לאברהם: 054-4280106.

אנו מאחלים לאיתן ולכלל החולים רפואה שלמה.

מאחר שרמת התחלואה ממשיכה להיות גבוהה אנו ממשיכים לנתח אחת למספר ימים את מגמות ההדבקה כדי לנסות ולהביא לצמצומה.

מהניתוח האחרון שערכנו לנתוני המאומתים החדשים מיום ראשון ועד ליום שלישי השבוע עולים הנתונים הבאים:

19 מאומתים חדשים ומתוכם 10 בתי אב חדשים.

מקורות ההדבקה כפי שעלו בתחקורים: 8 נדבקו בתוך המשפחה, 4 ממקום עבודה מחוץ לאפרת , 2 מהצבא, 1 מישיבת הסדר.

4 חולים אינם יודעים מהו מקור ההדבקה שלהם.

כפי שניתן לראות מהנתונים, נראה כי מעבר להדבקה המשפחתית ההדבקה הקיימת כרגע מקורה מבחוץ

נתון זה מתבטא גם בקרב גילאי המאומתים החדשים -

9 מבוגרים מעל גיל 22, 6 צעירים בגיל 18-22, 3 תלמידים בגיל 6-18, ילד אחד (0-6).

המגמה של ירידה חדה בכמות הנבדקים ממשיכה.

אתמול במתחם בדיקות של פיקוד העורף בחניון המח"ר בוצעו 149 דגימות בלבד.

מיעוט הבדיקות משפיע באופן ישיר על ציון הרמזור שלנו וכן על יכולת איתור מוקדם של חולים וכן קבלת תמונת מצב עדכנית של התחלואה באפרת.

אנו מפצירים בתושבים ללכת ולהיבדק.

ישנם תורות פנויים בכל קופות החולים והתשובות מתקבלות לרוב תוך 24 שעות. ניתן להתעדכן במוקדי הקופות.

אנו עוקבים אחר החלטות הממשלה בנושא מועד סיום / הארכת הסגר וכן אחר המתווים השונים שעל הפרק.

אגף החינוך נערך לאפשרות של פתיחת מוסדות החינוך בהתאם להנחיות משרד החינוך ובמקביל להמשך הלמידה מרחוק.

על פי הפרסומים בתקשורת אחוז המחוסנים מקרב צוותי ההוראה קטן יחסית. נתון זה מאתגר את מקבלי ההחלטות ומייצר סוגיות רבות שיש לתת עליהן את הדעת.

אנו מזכירים שתמונת מצב יומית בנושא הקורונה ושלל פעילויות לכל הגילאים נמצאים באתר המועצה ובאתר המתנ"ס.

ט"ו בשבט שמח ,

נמשיך ונעדכן,