עדכון ליום שישי כ"ד אדר 20.3 .2020 נכון לשעה 15:00

תושבים יקרים,
נכון לשעה זאת ישנם כ-20  חולים מאומתים באפרת כולם בשכונת התמר.

אנו מודים לחולים המאשרים לפרסם את שמותיהם ומאחלים לכולם החלמה מהירה ובריאות איתנה.
כלל תלמידי וצוות עשה חייל נמצאים בבידוד עד ליום חמישי ב ניסן 26.3 לאחר שהמורה ציפורה מושוביץ נמצאה חיובית לנגיף הקורונה.

משרד הבריאות החל לעדכן את מסלולי החולים באפרת ניתן למצוא זאת בקישור המצורף .
מספרי החולים הידועים לנו עד שלב זה :393,368,379 על מנת לשמור על פרטיותם אנו לא מצרפים את שמות החולים למספרים.
מעבר לכך, מתוך הבנה שמשרד הבריאות קורע תחת העומס ויקח זמן רב עד שיפרסם את שאר המסלולים של חולי אפרת, לבקשת התושבים הקימה המועצה צוות תיחקור פנימי שלנו שמנסה להגיע לתחקיר יסודי ככל הניתן מול חולים שהסכימו לחשוף את שמם.

במידה ונבדקתם אנו מבקשים ממכם למלא את שני הטפסים הבאים :
עדכון הפרטים של הנבדקים בטופס זה הוא האינדיקציה היחידה שיש למועצה ורק על סמך פרטים אלו אנו יכולים לסייע בזירוז הבדיקות וביצוע תחקיר המסלולים.

תושבים אשר מחכים לבדיקה שימו לב: מד"א ימשיכו לבצע ולאסוף בדיקות במהלך השבת לכן יש להשאיר טלפונים דלוקים ולענות במידת הצורך.

תושבים אשר נבדקו ומחכים לתשובה ומוכנים לפרסם את שמם מתבקשים למלא טופס ויתור סודיות.
תושב אשר קיבל תשובה חיובית במהלך השבת מתבקש להתקשר למוקד הביטחוני בטלפון 1700705000.

אנו חוזרים ומבקשים להישמע להנחיות המרא דאתרא הרב שלמה ריסקין שכל משפחה תשאיר נייד אחד פתוח במהלך השבת על מנת לקבל עדכונים אודות חולים שנמצאו חיוביים והערכות בהתאם להנחיות משרד הבריאות.
כמו כן שבים ומדגישים את האיסור להתפלל בהתי הכנסת או במניין בבתים פרטיים.

פינוי אשפה למשפחות החולים ולמשפחות שנמצאות בבידוד:
ניתן להוציא את האשפה בתנאי שלא נפגשים עם תושבים אחרים.
יש לשטוף ידיים בתחילת ובסוף פינוי האשפה.
- יש להכניס את האשפה לשקית אטומה הניתנת לסגירה או קשירה.
- יש לפנות את האשפה במילוי של עד 70% מנפח השקית ולפחות פעם ביום.
- יש לפנות את השקית אל מיכל/פח מרכזי.
- יש להקפיד שאשפה לא תהיה פזורה במרחב הציבורי.

להזכירכם אתם לא לבד!
נציגי מועצה, פסיכולוגים ועובדים סוציאלים נמצאים כאן אתכם וניתן לקבל סיוע בקווי הסיוע השונים : 02-9939333/02-9939370

תושבים יקרים,
על פי תחזית מזג האוויר  צפויה לנו שבת קרה וסוערת אך אנו רואים את חוזקה של הקהילה,על ידי מעשיה ורוח ההתנדבות והערבות ההדדית ובטוחים שנעבור תקופה זאת יחד מחוזקים וחזקים!
שבת שלום
צוות מידי לציבור