עדכון יום שלישי ו' בשבט 19.1 בשעה 17:30

תושבים יקרים,

נכון לשעה זו ישנם באפרת 133 תושבים מאומתים.

למרות הסגר והעובדה שמוסדות החינוך כבר סגורים למעלה משבועיים אנו ממשיכים לראות מדי יום חולים רבים חדשים.

אתמול נמצאו 19 מאומתים חדשים באפרת והחל מהבוקר אנו מטפלים ב - 7 מאומתים חדשים.

מדי מספר ימים אנו עורכים סיכום וניתוח של התחקורים החדשים כדי לנסות ולהבין את מגמות ההדבקה ולגבש צעדי מנע.

מהניתוח של תחקורי החולים החדשים עולה שרוב ההדבקות בשבועיים האחרונים הם בתוך המשפחה.

בעוד שבגל הראשון והשני – רוב החולים הדביקו בין 1-2 מבני משפחתם הרי שבשבועות האחרונים ההדבקות המשפחתיות הרבה יותר משמעותיות.

ישנם משפחות רבות באפרת שכל בני המשפחה נמצאו חיוביים.

יתכן וההדבקה בתוך המשפחות נובעת גם מההחלטה שלא לבודד בן משפחה שהיה במגע עם חולה מאומת או שנמצא חולה וההשלכה היא הדבקה משפחתית נרחבת.

בנוסף – גיל החולים ממשיך לרדת וגם כיום יותר מ- 50 אחוז מכלל החולים הם ילדים מתחת לגיל 18.

הנתון המטריד ביותר הוא מקור ההדבקה.

יותר ויותר נדבקים אינם יודעים מהיכן נדבקו. אנו נתקלים במאומתים חדשים שנמצאים כבר כשבועיים בביתם והיציאות שלהם הם לתפילה וכדמ' בשטח פתוח בלבד ותוך שמירה על המגבלות.

הנתון הזה גורם לנו להבין שאנו ניצבים במצב של התפשטות מהירה של ההדבקה - כולל הדבקה במרחבים הפתוחים.

אז מה עושים?

ראשית – אנו מבינים שהמגמה באפרת זהה למגמה הארצית ואנו לא לבד. משרד הבריאות מודע לנתונים ואנו נמצאים בקשר הדוק עם הגורמים המוסמכים .

שנית – אנו נמצאים בקשר רצוף עם כל קופות החולים באפרת שמאפשרות לתושבים לבצע בדיקות ככל שיידרש ומפעילות את מערך החיסונים בהתאם לקריטריונים שנקבעו על ידי משרד הבריאות.

מחר יפתח בחניון המח"ר מתחם "דרייב אין "לבדיקות של פיקוד העורף ללא צורך בקביעת תור. זמן קבלת התשובות לבדיקות הן במתחמי פיקוד העורף והן בקופות החולים קוצר באופן משמעותי. אנו מפצירים בכם – לכו להיבדק! מידע יקטין את ההדבקה!

פרטים על מתחמי הבדיקות זמינים באתר המועצה.

ושלישית – אנו שבים ומבקשים: אנא שמרו על ההנחיות. הימנעו ככל הניתן מהתקהלויות. שמרו על מגבלות תפילה והתכנסויות. הימנעו מ"קידושים" בשבתות. צמצמו את מפגשי ילדים ונוער ככל הניתן.

בימים הקרובים אנו צפויים למזג אויר סוער ולרוחות חזקות.

אגפי המועצה נערכו בהתאם,

עובדי השפ"ע ואגף ההנדסה ביצעו פעולות לעיגון וחיזוק מפגעים אפשריים.

אנא הקפידו להשתמש באמצעי חימום בטוחים והרחיקו אותם מחומרים דליקים.

נהגו -במידת הצורך- בזהירות ובאחריות.

דווחו למוקד אפרת על כל מפגע או תקלה 5436*

תושבי אפרת,

למרות הסגר המתמשך והעליה הארצית בכמות הנדבקים יש אור בקצה המנהרה!

כמות המתחסנים גדלה מיום ליום. קופות החולים וצוותי הרפואה עושים כל אשר ביכולתם כדי לאפשר חיסון מהיר. גיל הזכאים לחיסון יורד מדי שבוע ועומד כעת על 40+.

אנו עדים ליוזמות קהילתיות רבות ומגוונות – שמרבות חוסן וגיבוש בקהילת אפרת הנפלאה.

בואו נתאזר בעוד קצת סבלנות,

נמשיך ונעדכן,