עדכון יום ראשון ט' אייר 3.5 בשעה 14:00

תושבים יקרים,

מספר החולים נכון להיום עומד על 2 ומספר המחלימים על 61.
הבוקר, למרות החששות נפתחו בתי הספר באפרת לכיתות א-ג.
לשמחתינו נרשמה התייצבות של  80 אחוז מתלמידי כיתות א – ג בבתי הספר היסודיים באפרת.

אנו מברכים על אחוז התלמידים הגבוה שהגיעו ורואים בכך הבעת אמון בצוותי בתי הספר שנערכו לקראת חזרת התלמידים בכפוף להנחיות לשמירת בריאות מוגברת.
יום הלימודים עבר ללא בעיות מיוחדות, כלל ההורים ואנשי הצוות נשמעו להנחיות.
אנו מאחלים לכל התלמידים למידה פוריה ומהנה ומודים לכל צוותי ההוראה ולכל מי שסייע בפתיחת מוסדות החינוך היום.

בהמשך השבוע יחזרו כיתות י"א – י"ב ללימודים לקראת מבחני הבגרות הקרבים.
בכפוף לפרסומים אנו נערכים גם לחזרת ילדי הגנים בתחילת השבוע הבא.
מערך הסעות התלמידים עדיין אינו מאושר ואינו מוסדר.
אנו פועלים ככל הניתן בנושא מורכב זה ומבינים את הקושי הגדול שהוא יוצר להורים ולתלמידי תיכון מרוחקים.
נעדכן ככל שיהיו שינויים.

הקלות בכניסת פועלים:
בהתאם להנחיות הצבא, החל ממחר, יום שני י' אייר 4.5  ניתן יהיה להכניס פועלים לישוב לתחומים הבאים:
חקלאות, עבודה שהוגדרה חיונית, סיעוד, תברואה, ניקיון מוסדי ובנייה ובתנאי שמוודאים שמירה על הנחיות:
מדידת חום, חתימת הפועל על הצהרת בריאות, חבישת מסכה ושמירת מרחק של 2 מטר בין אחד לשני.
לא אושרה כניסה של פועלים לעבודות פרטיות למטרות ניקיון, שיפוץ וגינון או לכל מטרה פרטית אחרת.
הוסרו המגבלות על גיל הפועל (50) והוסרה המניעה הגורפת לאזור בית לחם.
יוכנסו פועלים אשר להם אישור מסודר וללא מניעות.

אנו מבקשים לשוב ולהדגיש שנכון לשלב זה אין קבלת קהל בכל המחלקות והאגפים במשרדי המועצה.
הגעה למועצה מסכנת את בריאותכם ואת בריאותינו. לשמחתינו ישנם אופציות רבות לקבל שירות מהמחלקות השונות גם ללא הגעה פיזית למבנה
אנא השתמשו בטלפון, במייל או באפליקציה בכל מקרה של עיכוב במענה ניתן לעדכן את המוקד העירוני ואנחנו נדאג שיחזרו אליכם.

תושבים יקרים,
גם אנו באפרת כמו בשאר חלקי המדינה מבינים שנגיף הקורונה עדיין כאן ועלינו להתנהל באחריות אישית ומשמעת עצמית.
ההקלות הנוספות מטרתן אמנם לנסות ולהחזיר את המשק לפעילות אך לצד זאת נמצא החשש המוחשי מפני גל נוסף של הדבקה שמשמעותו – חזרה להסגר.
לצד פתיחת מוסדות החינוך וההקלות בתחומים נוספים אנו שבים ומבקשים להמשיך לנקוט במדיניות של ריחוק חברתי ושמירה על היגיינה במרחב האישי כדי שיחד נוכל לנצח את הנגיף.
בנוסף, עולה הסבירות שבתקופה הקרובה תגדל כמות המבקשים להיבדק עם הופעת סימפטומים של חום, שיעול, קשיים בנשימה וחולשה.
אנו שבים ומזכירים שבכל מקרה של הופעת תסמינים יש להיכנס לבידוד מיידי, לעדכן את רופא המשפחה ולפעול על פי ההנחיות שינתנו לכם.
במידה וחלילה קיבלתם תשובה חיובית להימצאות הנגיף עדכנו אותנו באמצעות המוקד במספר 1208/ 1700705000 או את צוות הצח"ש על מנת שנוכל לסייע לכם.

בברכת בריאות טובה לכולנו,
נמשיך ונעדכן,