סיפורו של מגרש 1601 (אורות עציון בנות)

7/11/2017

לפני למעלה מ -20 שנה הוצב במגרש זה מבנה זמני אשר שימש את קהילת "משכן ציפורה" עד אשר הושלם בניין בית הכנסת הקבוע.

לפני כ-15 שנה רצתה המועצה לבנות אולם ספורט תיקני עם מושבים אך בשל התנגדות שכנים תוכנית זו נגנזה ואולם הספורט נבנה במגרש אחר במתכונת קטנה יותר וללא מושבים לצופים.

כאשר התפנה בית הכנסת, המבנה הזמני הפך לכיתות עבור בית הספר אורות עציון.

ישנה חשיבות כי תלמידנו יהיו במבנים תיקניים ובטיחותיים ועל כן פנתה המועצה כבר לפני מספר שנים למשרד החינוך בבקשה לקבל תיקצוב עבור כיתות אלו.

תהליך התיקצוב נמשך זמן רב ובמהלכו המבנה נפסל לשימוש, הכיתות שהיו בו הועברו באופן זמני לשלוחת המתנ"ס בזית והמבנה הזמני נהרס.

בשלב הוצאת היתר הבניה לכיתות הגן התקבלו התנגדויות מהשכנים אשר הביאו למצב של עיכוב בניה של חודשים רבים.

עתה וכל ההתנגדויות הוסרו אנו שמחים לבשר שאנו מתחילים לבנות מבנה של 2 כיתות לרווחת ילדי ביה"ס אורות עציון.

זמן הבניה הצפוי כ 9 חודשים.

לבירורים נוספים ודיווחים על מפגעים ניתן לפנות למחלקת הנדסה 02-9939360 או דרך אפליקצית המועצה.