סיכום מליאה 5

סיכום מליאה חמישית:
תעסוקת קיץ:
תעסוקת קיץ זה פרוייקט בעל טווח ארוך של זמן- כל הקיץ אבל פחות לחוץ. במשך כל הקיץ צריך לדבר כל יום עם העובדים לבדוק מה קורה, מתי הגיעו לעבודה, מתי סיימו ולראות אם הכל בסדר. אנחנו נתחלק לשלוש וועדות:
• מול הנוער- איתיאל, נדב ואוריה.
התפקיד שלהם, להוציא את הטפסים, לחלק בבתי הספר, לדאוג לפרסם אותם בשביל שהנוער יוכל להירשם, לראיין את בני הנוער, כל שאלה של הנוער- פונים אליהם.
• מול המועצה- שבות ולוטם.
התפקיד שלהם לשבת עם המועצה ושם מסבירים להם מה כל עבודה דורשת, איזה סוג של אנשים צריך לשבץ אליה, כמה שעות בסך הכל העבודה תיקח במשך כל הקיץ.
• מעסיקים חיצוניים- דניאל, יהונתן.
התפקיד שלהם למצוא מעסיקים חיצוניים שלא קשורים אלינו למשל מעסיקים בגוש, בשביל נוער ממנו שיעבוד בהם. (אנחנו יוצאים מרווחים מזה כי ככה אנחנו יותר בני נוער לא על חשבון הקופה שלנו.)
בתאריך 16.6 יתקיים "יריד תעסוקה", היריד יפתח בשיחה של מישהו מ"הנוער העובד והלומד". היריד פתוח לכל מי שיכול לעבוד, בני נוער מגילאי 14 ומעלה. בסוף השיחה כל בן נוער מקבל פנקס שבו כתוב את זכויות בני הנוער העובדים ואת החובות שלהם. אחר כך  הם יוצאים החוצה ושם יש שולחן שלנו עם טפסי הרשמה ונציגים ממועצת הנוער. שולחנן של התנדבויות- מי שרוצה להתנדב בקיץ או צריך להשלים את שעות התנדבות החובה שלו בשביל תעודת הבגרות, ושולחן של בעלי עסק ובתי עסק  שמחפשים עובדים לקיץ (העובדה שהם יהיו שם תלויה בוועדה של המעסיקים החיצוניים).
בהמשך יתקיים יום הכשרה לתעסוקת הקיץ- יום ללימוד על תעסוקות הקיץ ולכיף לכל חברי מועצת הנוער.
עד סוף השבוע הזה- טפסי ההרשמה מוכנים. ממחר ה-24.5 עד ה-7.6 פניה למעסיקים החיצוניים בשביל  שיהיו כמה ביריד. ממשיכים אחר כך לחפש עוד. במקביל כל הזמן איסוף טפסים וראיונות לנוער וגם פגישות עם האנשים במועצה לווידוי העבודות.
מה21.6 אפשר להתחיל לשבץ!!
התעסוקה מתחילה ב1.7 ונגמרת בתשעה באב.