אברהם דוד מוזס

בן נפתלי ורבקה
נולד בו' בחשוון תשנ"ב
נהרג בפעולת איבה
בל' באדר א' תשס"ח (6/3/2008)
הובא למנוחת עולמים בבית העלמין בכפר עציון
הותיר הורים וחמישה אחים ואחיות
בן 16 במותו

אברהם דוד, בן רבקה ונפתלי, ביום ו' בחשוון תשנ"ב (14.10.1991). נולד בירושלים, גדל בעתניאל שבדרום הר חברון ובאפרת שבגוש עציון. בתום לימודיו בבית הספר "אורות עציון" ביישוב מגוריו עבר ללמוד בירושלים, בישיבה לצעירים שליד ישיבת "מרכז הרב".

ביום חמישי בערב, אור לל' באדר א' תשס"ח (06.03.2008), סמוך לשעה 20:30, פרץ מחבל חמוש לישיבת "מרכז הרב" בשכונת קריית משה בירושלים. בישיבה לצעירים התכוננו באותה שעה לחגיגת "קדם פורים" לרגל ראש חודש אדר, אולם מספר תלמידים עדיין שקדו על לימודם בספריית מרכז הרב. המחבל פתח באש מחוץ לבניין הישיבה ולאחר מכן נכנס לספרייה וירה לעבר התלמידים שלמדו מספרי הקודש. שמונה תלמידים נרצחו ולמעלה מעשרה נפצעו בטרם הצליח קצין צה"ל שגר בסמוך להיכנס לישיבה ולחסל את המחבל. אחד החללים במקום היה אברהם דוד.

אברהם דוד הובא למנוחות בבית העלמין בגוש עציון. בן 16 במותו. הותיר הורים וחמישה אחים ואחיות.
כתב האב נפתלי: "... כל כך הרבה תמונות של פניו חקוקות בזיכרוני. אני יכול להמשיך, לפרוס את הזיכרונות הכה רבים - של שמחות ועצב, של משחק ולימוד...להיזכר בו זה לאוהבו מחדש, וגם לאבדו שוב. הזכרונות הם לא פני הדברים כשלעצמם - אך יש בהם מתק בלתי מוסבר. לא נראה עוד בעולם הזה את פניו. אך נזכור אותם בכל יום".

כתבה רבקה, אמו של אברהם דוד: "... ישנם דברים שלמדתי רק מצפייה בך. למשל, מעולם לא ראיתי מקרוב אדם לומד במסירות כמוך ... יהיו זמנים בהם חסרונך ייראה בלתי נסבל - עבורי, עבור משפחתך, עבור חבריך, עבור מוריך, עבור כל מי שאהב אותך. עלינו להתמודד ולחיות ללא התכחשות בעולם הזה אשר בו הסבל יכול להיות מייסר. אנא היה מליץ טוב על מנת לקרב אותנו לה' ברגעים מעין אלה, כי כל חייך עד וכולל מותך היו והינם קידוש ה'. תודה על שהיית בני. אני אוהבת אותך".