תרגיל ההתגוננות השנתי במוסדות החינוך באפרת

13/03/2019
הגדל

תרגיל ההתגוננות השנתי במוסדות החינוך באפרת

כמידי שנה משרד החינוך, פיקוד העורף והרשויות המקומיות מקיימים תרגיל ארצי במוסדות החינוך. התרגיל מתבצע לאחר תהליך הכנה משמעותי במוסדות החינוך שנמשך לאורך כל שנת הלימודים וביום התרגיל מגיע לשיאו כאשר כלל תלמידי מערכת החינוך מתרגלים התנהגות נכונה בשעת חירום.

היום התקיים התרגיל השנתי במתווה של אירוע "רעידת אדמה" כאשר התלמידים נמצאים בכיתות. במסגרת התרגיל הפעילו מוסדות החינוך את תרגולת החירום ובעקבותיה יצאו התלמידים ואנשי הצוות בבתי הספר וגני הילדים מחוץ למבנה אל השטח הפתוח.

התרגיל באפרת התקיים בהובלת אגף הביטחון במועצה ובשיתוף עם מערך החינוך של אפרת- צוותי החינוך בבתי הספר, רכזי הביטחון המוסדיים, מערך הגנים ומחלקת החינוך במועצה. בתרגיל נכחו גם נציגי פיקוד העורף, יקל"ר אפרת-רס"ן עמית יצקן וקנ"ר איו"ש דרום- סגן ענבר ימין, והשוטר הקהילתי ברק שחר אשר הצטרפו לביצוע הבקרה במוסדות השונים וליוו את התרגיל מקרוב.

"מוכנים בשגרה, מוגנים בחירום"