החלפת מדי מים לדיגיטלים

27/09/2016
הגדל

לאחר בחינה מעמיקה של קר"מ (קריאה מרחוק) ופיילוט שנערך באפרת, המועצה נערכת בימים הקרובים להחלפה של מדי המים המכאניים למדי מים דיגיטליים המאפשרים יכולת קריאה מרחוק.
הנסיון שהצטבר ברשויות ובתאגידי המים מעיד על מערכת הקריאה מרחוק (קר"מ) כעל מערכת טכנולוגית מתקדמת בתחום התשתיות המים הן עבור התושב והן עבור המועצה.
מערכת קר"מ הופכת את תהליך איסוף הנתונים ליעיל מדוייק ואמין יותר. הגישה למידע מיידית ובכל רגע נתון יש אפשרות לדגום את נתוני הצריכה.
מערכת קר"מ מהווה כלי מעולה לניהול החיסכון במים, שליטה ומעקה אחר פחת מים פרטית וציבורית, זיהוי פגיעה /וונדליזם ונזילות מים. המערכת מפחיתה למינימום את קריאות הערכה במקרים בהם מד המים לא נגיש.
מידע ונתוני הצריכה נגישים וזמינים תוך השוואה לתקופות קודמות. המערכת מקילה על תהליך החלפת דיירים או משלמים כי ניתן לערוך חשבון מדוייק בכל רגע נתון.

במכרז זכתה חברה קבלנית שתתקין את שעוני המים החדשים בשלב ראשון בשכונת הזית ולאחר נשלים בכל אפרת.
ההתקנה תחל בימים הקרובים.
בהתאם לתיקון לחוק העזר העירוני " אספקת המים" מיום 21.02.2016 בהחלפת מדי מים ישנים בחדשים, יחויב בעל הנכס בגין ההפרש בין התקנת השעון הדיגיטלי למכאני דייהנו 309 ש"ח (מכתב מפורט בנוגע לתשלום ישלח בהקדם).
המערכת אושרה על ידי המכון המדעי הטכנולוגי להלכה בראשות הרב לוי יצחק הלפרין כמערכת שניתנה להפעלה גם בשבת ועל סמך זה קיבלה גם אישור הילכתי של לשכת הרבנות במועצה הדתית באפרת.
בהליך ההחלפה ינתקו את המים למספר דקות ויילקחו צילומים של מדי המים הישנים על מנת לוודא את הצריכה והחיוב לכל נכס מרגע הניתוק של מד הישן ועם חיבור השעון החדש.

תתחדשו

להתייחסות צמת לקר"מ- לחץ כאן