הפסח תש"פ -בצל הקורונה.

30/03/2020

ימים לא פשוטים עוברים עלינו ולקראת החג המתקרב עלינו להיות ערוכים ומותאמים להנחיות של משרד הבריאות גם בהערכות לחג הפסח המתקרב.

נקיונות -מידי שנה אנו אוספים כמויות אדירות של גזם וגרוטאות ברחבי אפרת, השנה אנחנו מבקשים להימנע מזריקת של גרוטאות, חפצים וגזם שניתן לאפסן עד שנחזור לשגרה.

מכירת חמץ - ע"פ פסקו של המרא דאתרא הרב ריסקין, השנה עקב המצב, ניתן יהיה לקיים את מכירת החמץ גם דרך הטלפון בשיחה לגבאי, או לנציג המועצה הדתית,
ולחילופין ניתן גם לעשות את המכירה דרך המייל/הפקס, השטרות למכירת חמץ מופיעים באתר המועצה.

הגעלת כלים - לאור ההנחיות של משרד הבריאות ומשטרת ישראל לא נוכל לפתוח עמדות הגעלת כלים כבשנים עברו. באתר המועצה ניתן למצוא את כל ההלכות וסרטון הסבר לביצוע הגעלת כלים בבית.
באתר תמצאו גם שמות ולטלפונים של רבנים אשר זמינים למתן ייעוץ הלכתי.

ביעור חמץ - השנה לא ניתן לבצע ביעור חמץ ועל כן פסק המרא דאתרא הרב ריסקין כי "לכן יש לשפוך על החמץ אקונומיקה או כל דבר הפוסלו מאכילת כלב. ולאחר מכן יש להשליכו לתוך פחי האשפה העירוניים.
מי שרוצה בכל זאת לקיים מצוות ביעור חמץ על ידי שריפת החמץ אפשר לשרוף כזית חמץ (בזהירות רבה) במרפסת או בגינה בתבנית אלומיניום חד פעמית או בתוך ה'מנגל'".

אנו מודעים לקושי הנפשי והכללי שתקופה זאת יוצרת אך בטוחים שרק עם שמירה הדוקה על ההנחיות והכללים נוכל לעבור אותה יחד
אנו מאחלים לכם ולבני משפחותיכם חג חירות כשר ושמח,
בריאות וחזרה מהירה לשגרה