עדכון ליום ראשון ב' אייר 26.4 שעה 15:00

26/04/2020

מספר המחלימים נכון לשעה זו עומד ב"ה על 53. מספר החולים הולך וקטן ועומד כעת על 10 חולים.
באפרת נמשכת שגרת הקורונה החדשה בצל ההנחיות המקלות החדשות שהתווספו:
רשימת העסקים המותרים הורחבה וכוללת כעת גם עסקים הפועלים במרחב הציבורי למעט קניונים סגורים, מכירת מזון במסעדות ללא ישיבה (טייק אווי) ומספרות ומכוני קוסמטיקה.
כלל בתי העסק מחוייבים בעמידה בכללי "התו הסגול"
מצ"ב הנחיות ותקנות לבעלי העסקי:
עם זאת – לצד ההיתרים וההקלות הוגברה האכיפה. הגבלת המרחק עדיין קיימת. היציאה להתרעננות מותרת עד לטווח של 500 מטר למעט יציאה למקומות עבודה או לקניות.
משטרת ישראל ממשיכה לאכוף את ההנחיות ומטילה קנסות ללא התרעה קודמת.

להזכירכם ששמירה על ריחוק חברתי, חבישת מסיכה ושמירת ההגיינה האישית מטרתם למנוע הדבקה חוזרת. חשיבות אמצעים אלה עולה דווקא בימים אלה שיותר ויותר אנשים יוצאים למרחב הציבורי.

לקראת יום הזיכרון ויום העצמאות יוחמרו ההגבלות וההנחיות :

החל ממחר, יום שני 27.4 בשעה 16:00 לא תתאפשר יציאה מהבית לצורך ביקורי התייחדות והנצחה בבתי עלמין ובאתרי ההנצחה. תפילות ימשיכו להתקיים במסגרת של עד 19 מתפללים במרחב הציבורי בלבד תוך שמירת מרחק של 2 מטר בין המתפללים וחבישת מסיכה.
החל מיום שלישי 28.4 ד' אייר בשעה 17:00 ועד יום רביעי, ה' אייר בשעה 20:00 יוחמרו המגבלות:
על כל תושבי מדינת ישראל לחגוג את יום העצמאות בבתיהם.
ניתן לצאת מהבית רק לצורך הצטיידות בתרופות ומוצרים ושירותים חיוניים בתחום יישוב המגורים בלבד. פעילות התחבורה הציבורית תופסק, לא תתאפשר רכישה של מוצרי מזון – אנא היערכו בהתאם.

מידע על טקסים ומגוון פעילויות ליום הזיכרון וליום העצמאות נמצא לרשותכם באתר המועצה:

סופר "מחסני השוק" שבמרכז המסחרי תאנה פותח את שעריו לאוכלוסיית הוותיקים בכל יום
בין השעות 8:00 – 6:30

לידיעתכם: קו 410 חזר לפעילות רגילה.

האתגר לציון יום הזיכרון לחללי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה בשנה זו הוא גדול.
בשם תושבי אפרת, המתנדבים הרבים ובשם חברי המועצה ועובדיה אנו מבקשים לחזק ולחבק מרחוק את משפחות הנופלים. יהי זכרם ברוך.

נמשיך ונעדכן,